Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
50 dkg kicsontozott pulyka- v. csirkecomb, 2 közepes fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 3 dkg zsír, só, bors, mustár |
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan, mustározd vastagon és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a felszeletelt gombát, és kislángon forrald készre. Ekkor tedd bele a kis kockákra vágott és kissé kinyomkodott uborkát, habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint. Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|