recept: Sztroganoff pulyka, Kifőzde
Sztroganoff pulyka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg kicsontozott pulyka- v. csirkecomb,
2 közepes fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
5-6 csemege uborka,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
3 dkg zsír,
só, bors, mustár



A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan, mustározd vastagon és addig süssed, míg nem kezd levet engedni.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell.
Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a felszeletelt gombát, és kislángon forrald készre.
Ekkor tedd bele a kis kockákra vágott és kissé kinyomkodott uborkát, habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 párolt rizs
 céklasaláta
 savanyú paradicsom

Forrás: A Sztroganoff bélszín ´kisiklatása´ Franci módira :-)

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:34:32 - 2.26)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez